pátek 24. července 2015

Reportáž - Nikol Pangrácová - Český rozhlas

Média jako kurz mají velmi bohatou náplň. Předchozí články obsahovaly informace o úterní exkurzi, kterou pro nás připravily Jihlavské listy. Dnes nám byly odhaleny taje práce v rádiu, konkrétně na stanici Českého rozhlasu REGION. 
Na místě se nás ujal správce webu a sociálních sítí, pan Milan Kopecký. Ukázal nám, jak vypadají jednotlivá pracoviště, a zpravil nás podrobně o chodu stanice, konkrétně se zaměřil právě na aktivitu webu a facebookového profilu. Poté, co pan Kopecký ukončil svoji přednášku a zodpověděl veškeré naše dotazy, nabrala návštěva trochu dynamičtější směr. Do éteru si nás s sebou vzala paní Tamara Pecková, moderátorka pořadu Dobré dopoledne, jehož jsme byli hosty. Díky její sympatické povaze z nás v podstatě ihned opadla prvotní nervozita, a nám nic nebránilo odpovídat směle na otázky, kterými nás paní Pecková štědře zásobovala. Hovořili jsme o tom, jak vypadá výuka v rámci Kurzů NAPLNO, o našich dosavadních zkušenostech s moderací a o preferencích z hlediska mediální tvorby.
Mimo nahrávání se také podělila o své zážitky, rady a tipy, které nastřádala během působení v roli moderátorky.

Oba kolegové (jak paní Pecková, tak pan Kopecký) se v závěru shodli na jednom: aby se člověk mohl živit prací v rádiu, musí mít hlavně silný citový vztah k takové činnosti, být zkrátka „rozhlasákem“.

Nikol Pangrácová





Žádné komentáře:

Okomentovat